telefoonmeesteres

Wat is BDSM? Enkele termen en verklaringen

Dominant of onderdanig

In de BDSM-wereld kom je termen tegen als Dominant, Top of Meester(es) tegenover sub, bottom of slaaf/slavin.Even heel kort en bondig:  er drie hoofdtypen te onderscheiden: 1. BD = Bondage and Discipline 2. DS = Dominantie and Submissive 3. SM = Sado Masochisme BD: bondage and discipline.    Het Nederlandse begrip “Bondage” is het vastbinden van iemand met touw, ketting, plastic, handboeien, enz. Het Engelse begrip Bondage is breder . Dat gaat ook om verbinding en je geborgen mogen voelen.
Discipline is het opvoeden  (‘africhten’) van iemand. Dat kan b.v. door het stellen van regels of het spelen van een rollenspel.

DS: Dominantie and submissive.  

De sub/slaaf wil zich onderwerpen aan die ander en de verantwoordelijkheid voor het spel en zichzelf los (mogen) laten. Iemand die dominant is, wil de leiding hebben. Dat kan van heel subtiel op een voetstuk willen worden gezet tot een partner dusdanig domineren dat die bijna niets meer doet zonder toestemming of opdracht.

SM: Sadomasochisme. 

Sadisme en masochisme wordt veelal geassocieerd met beulen  en geweld. In de combinatie SM gaat het niet om iemand pijn doen, maar om het geven van pijn. Dat is een wezenlijk verschil. De “sadist(e)” geniet van de reactie van zijn of haar partner: het trekken van de spieren, het volhouden omdat juist deze partner de pijn geeft, de tranen en de gezichtsuitdrukking. Dat ontroert en geeft een geweldig gevoel. Voor een masochist is pijn een lichamelijke sensatie die het lichaam gevoeliger maakt, het warm worden van het lichaam en de aanmaak van endorfine. Vergelijkbaar het maar met wat er in het lichaam van een topsporters gebeurt. Sommige masochisten worden high van een flink pak slaag. 

BDSM heeft een breed scala aan aspecten en disciplines. Mocht je hier serieus meer over willen weten, kijk dan eens op de volgende websites: